Solgte syltetøy for 12 000 kr

Liv Linjord Simonsen er svært imponert over at så mange ønsket å støtte arbeidet i Senegal ved å kjøpe syltetøy. Hun og ektemannen er foreløpig Normisjons eneste utsendinger i landet.

Da Liv Linjord Simonsen og søsteren fant bær i fryseren til sin far, bestemte de seg for å lage syltetøy av funnet. I sommer samlet de inn over 12 000 kroner til inntekt for Normisjons arbeid i Senegal.

Tekst: Normisjon – Foto: Privat – Publisert: 24.10.2023 / Ferskvare 3 2023

– Jeg og min lillesøster tømte fryseren til min far. Den var full av bær fra hagen. Ideen om å selge syltetøy på Sommer i Sør kom fra henne. Det ble 74 glass i ulik størrelse og tre forskjellige slag; rips, eple og kirsebær, forteller Liv Linjord Simonsen.

Sommer i Sør er et av Normisjons største sommerarrangementer, på Bibelskolen i Grimstad.

Linjord Simonsen satte opp bod og en minstepris på 50 kroner per syltetøyglass.

– Folk kjøpte med glede og betalte det de følte for. Salget gikk over all forventning, sier hun.

Linjord Simonsen og ektemannen Håkon Simonsen bor for tiden i Senegal hvor Linjord Simonsen er utsending og Simonsen er frivillig for Normisjon

Søker flere utsendinger

Ekteparet er nå de eneste utsendingene i Senegal, men de håper flere vil søke seg til å bli en del av teamet i Vest-Afrika:

– Da vi sa ja til å være utsendinger i Senegal, så vi for oss en treårsperiode. Vi har nå bodd der i 1,5 år, og etter planen avslutter jeg min tjeneste ved utgangen av 2024. Håkon er i Senegal som frivillig.

– Derfor er vi bekymret for Normisjons fremtidige arbeid i landet hvis ikke nye kommer til og kan fortsette arbeidet, sier Linjord Simonsen.

– Hva vil skje dersom vi reiser hjem og ingen står klar til å ta stafettpinnnen videre? spør hun.

Det haster å ansette nye utsendinger, mener Linjord Simonsen.

– Det hadde vært nyttig med en periode overlapp slik at vi kan videreformidle tanker, visjoner og erfaringer med nye utsendinger.

Ting skjer

Linjord Simonsen forteller at arbeidet i Senegal er inne i en spennende fase. I mars fikk de være med og døpe den første malinkeen. Hun heter Diounkounda.

– Nær grensa til Mali finnes det 40 landsbyer med folk fra folkegruppen malinké. Dette er landsbyer hvor få eller ingen har hørt om Jesus, forteller Linjord Simonsen og fortsetter:

– Diounkounda, som er den eneste kristne i sin landsby, ønsker vi gjerne å ha gudstjeneste med hver søndag. Og vi ber om at flere i hennes landsby vil åpne seg for evangeliet. Nå har vi faste samlinger også i to andre landsbyer, i tillegg til bydelen vi selv bor i.

Neste landsby

Teamet er i ferd med å etablere et samarbeid med kirken i Mali. Et samarbeid med evangelister fra Mali vil være til stor hjelp siden de kan språket malinkéne snakker og i tillegg har sterke personlige vitnes- byrd.

– Vær gjerne med og be om Guds ledelse, mot og visdom til å vite hvilke av disse 40 landsbyene vi skal gå videre til, oppmuntrer Linjord Simonsen.

I tillegg til det menighetsbyggende arbeidet, støtter også Normisjon et barnehjem og er i prosess med å etablere et foreldreveiledningskurs, kalt Trygg Barndom.

Relatert innhold

Normisjon sender ut en tekstmelding via SMS og RCS

I disse dager sender Normisjon ut en tekstmelding til våre støttespillere og medlemmer. Denne meldingen er sendt via RCS

Read article "Normisjon sender ut en tekstmelding via SMS og RCS"

Mer enn bare butikk

– Her har jeg funnet tilbake til meningen med livet. Bruktbutikken på Vigrestad er ikke bare en bruktbutikk. Her blir liv forvandlet.

Read article "Mer enn bare butikk"

Styrker lokalt engasjement

2024 har vært et travelt og fruktbart år for Trygg barndom i Thailand, med stor vekst, oversettelse av materiell og lokal forankring. Det er også doblet antall fasilitatorer og åpnet en ny KF-skole.

Read article "Styrker lokalt engasjement"