10:13-festivalen

Mange har fått med seg gode nyheter etter 10:13-festivalen i begynnelsen av august. Neste nummer av Nytt fra Normisjon i begynnelsen av september er viet ulike sider ved denne flotte begivenheten. Her tar vi fremover inn noe av dette, og vi begynner med dugnadsinnsatsen i forkant.

Kjempestor dugnad

Jostein Idland monterer avløp til dusj og do-container.

Tekst/bilde: Hans Høie

Det er mandag, ei uke før festivalstart. 5-6 godt voksne karer er på plass kl. 9. Litt kaffe og prat, så er arbeidsdagen i gang. Mye utstyr skal flyttes i løpet av dagen, så traktoren surrer. Denne gjengen jobber frivillig på Horve på mandager hele året. Disse ukene er de å se flere dager. Det har vært dugnadsaktivitet i uka før også. Profesjonelle har allerede satt opp to store telt til møter og kafe.

Tirsdag stiller et par stk. fra morgenen. Jobben er nå å montere nesten 200 m2 påbygg til kafe og matsal. Den jobben tar tre dager. Det kommer flere som har oppgaver på festivalen utover dagene. Ingrid strever med å få inn to store paller med godteri til kiosken. Leif Inge får vi et gløtt av før han skal hente mer. Det kommer fullstappa biler og tilhengere med utstyr. Det øker på med folk. Torsdag er vi kanskje 15 stk. rundt lunsjbordet. Det er enda flere på kveldene. Noen har overnattet flere netter allerede. Omtrent alle jobber gratis. Alle vet hva de skal gjøre. Ingen løper eller roper. Ingen sitter uvirksomme. Alle går målretta, gjerne med hendene fulle av mye rart.

På fredagen er vi kanskje 20 med på lunsjen. Neste måltid er vi 75! Sytti køysenger skal fordeles og monteres på rom i internat og hovedbygg, i naboløa, garasjen og Horve 2. Bord og stoler skal ut i teltene. Flere kilometer el-kabler skal rulles ut. Lyslenker henges opp og hundrevis av gummiheller legges i teltleiren der nesten 300 stk. skal bo. Vannslanger og hoppeslott testes ut. Scene bygges og lyd og lys monteres i teltet. Mest mulig blir gjort på fredag. Lørdag bør de fleste ta det litt rolig – før stormen.

Søndag starter den store dugnaden! Da samles 250 frivillige ledere for å finpusse formen og planene. De skal nå skape den beste uka i livet for mange hundre barn! De står foran fem intense og lange dager. Og på fredag – må alt rigges ned igjen og ryddes på plass. Det er 5-6 personer med lønn disse dagene. Resten jobber gratis! Men når vi hører vitnesbyrdene fra ledere fredag kveld, aner vi at mange kjenner seg rikere etter denne uka. Tusen takk!

Thomas og Thomas demonterer et soverom i garasjen.