Ingen sommerferie på Bibelskolen i Grimstad.

Tekst: Heidi Owesen Roland Publisert: 15.aug 2024

I sommer som tidligere år så er det ikke sommerferie på Bibelskolen i Grimstad selv om elevene reiser hjem etter endt skoleår på bibelskolen. Da er det fullt kjør med stevner så og si hele sommeren.

Åpen verden

Stevnesommeren startet med Åpen Verden 21-23. juni. Åpen Verden-helgen ble først arrangert i fjor med formål om at flest mulig kunne erfare og engasjere seg i misjon. Helgen består av opplegg som går ut på at barn, ungdom, voksne og familier skal få erfare hvordan misjon kan se ut i praksis.

Denne helgen er et samarbeid mellom flere menigheter, bibelskolene i Normisjon og Acta/Normisjon. Åpen Verden håper dette har vært en helg som har utrustet til misjon, bygd relasjoner, at folk har erfart felleskap og at noen har tatt noen skritt mot hvordan deres relasjon til misjon kan se ut i fremtiden.

Åpen himmel

Første uken i juli var det Imi kirkens Åpen himmel som sto for tur. De har arrangert sommerfestivalen i mange år på BiG og de er fornøyde med området. Årets festival trakk om lag 1200 deltakere, samtidig som det var en del besøkende på enkelt møtene.

– For oss er området på BiG veldig godt egnet til vår festival. Vi ønsker å ha en familiepreget festival, hvor alle generasjoner kan være tett på hverandre, og det ligger godt til rette for å bygge relasjoner mellom mennesker og menigheter. Med samlokaliseringen mellom BiG, Normisjonshallen, Norkirken og camping ligger dette svært godt til rette, forteller Egil Elling Ellingsen, pastor i Imi-kirken.

Han sier videre at de er takknemlige for det gode samarbeidet med BiG gjennom 10 år.

«Vi føler oss hjemme her.»

– Den eneste utfordringen for festivalen er at de egentlig trenger mer plass til å vokse, men det er noe de jobber kontinuerlig med.

Hvilke tilbakemeldinger får dere fra de som er på Åpen himmel? 

«I sommer møtte jeg en som sa: – Vi satt opp i campen og snakket, og det gikk opp for meg at her er det flere som har skiftet jobb og gjort andre radikale endringer siste året, på grunn av ting de opplevde på festivalen i fjor. Vi opplever at folk gjennom lovsang, forkynnelse, samtaler, profetiske ord og mer får impulser som gir retning for livet. Og at dette skjer i alle aldersgrupper. Det er stort!»

Kommer dere tilbake igjen neste år? Ja!

Sommer i Sør

Uken etter var det Bibelskolens eget stevne Sommer i Sør arrangert. Da fylles området opp med campingvogner, telt, hengekøyer, bobiler og fulle internater. Dette er en uke fylt med bibeltimer, familiesamlinger, kveldsmøter, misjonsløp, konsert med Oslo Soul Children og mye mer.

I år var det en økning på 100 fra i fjor, så med frivillige så var det rundt 600 som deltok på årets stevne.

«Det var veldig god stemning og fornøyde deltakere. Flott konsert med Oslo Soul Children.» forteller Marit Elisabeth Berling, skoleutvikler i Normisjon.

Lys og salt

17.-21. juli inntok Kristent Nettverk Grimstad. Dette er andre året de arrangerer stevne på BiG.

Kristent Nettverk skriver følgende om stevne på sine hjemmesider;

«På Lys og Salt er du en del av noe større. Tilhørigheten til Guds familie erfares på en nærere måte når vi tilbringer fem dager sammen. Enten du møter igjen gamle venner, eller blir kjent med noen du ikke har hilst på før.»

Ordet Israel

Ordet Israel arrangerte sommerstevne 25-28. juli. Hovedtaler var Samuel Aweida, pastor i den messianske menigheten Beit Eliyahu i Haifa, Israel.

Gjennom uken har de et mangfold av aktiviteter for barn, ungdom og eldre.

KRIK

KRIK avsluttet sommeren i Grimstad med Krik Arena og Camp 20+. Med KRIK Action i Bø i Telemark har 6000 deltatt på sommerleir med KRIK i år.

Vegard Husby, generalsekretær i KRIK skriver på facebook 11.aug;

«I dag er en tettpakket LEIR-SOMMER fullført. 6000 MENNESKER har vært på KRIK-leir de siste ukene. Det har vi aldri opplevd før. Teltliv, idrett, tro og fellesskap i all slags vær. Takket være 1000 dedikerte og uvurderlige frivillige (!!) har barn og unge opplevd IDRETTSGLEDE, TROSGLEDE og LIVSGLEDE som setter dype spor. Takknemlig til Gud og verdens beste team KRIK, Kristen Idrettskontakt.»

Nå er sommeren over, og ett nytt skoleår står for tur på BiG. Neste helg er det rekordmange spente unge mennesker som inntar BiG for et skoleår fylt med nye vennskap, økt kunnskap og møter med Gud.

Relatert innhold

40 DAGER

Bibelskolen i Grimstad inviterer sammen med Normisjon og Grimstad Misjonskirke til kurset «40 dager – et praktisk kurs for utrustning til liv og tjeneste for og med Jesus». Oppstart 29.august.

Les mer

Read article "40 DAGER"

Seniortreff 17. oktober 2024

Høstens seniortreff finner sted på Flekkerøy 17. oktober. Meld dere på nå!

Les mer

Read article "Seniortreff 17. oktober 2024"

Er Jesus relevant i 2024?

Sørlandskirken i Arendal var fullsatt under seminar tidlig tirsdag morgen under Arendalsuka.

Les mer

Read article "Er Jesus relevant i 2024?"