Bruker 40 torsdager på kurs dette skoleåret.

I høst arrangerer Bibelskolen i Grimstad i samarbeid med Normisjon og Grimstad Misjonskirke kurset «40 dager – et praktisk kurs for utrustning til liv og tjeneste for og med Jesus».

Kurset har sitt opphav fra 20 års drift i Kristiansand Frikirke.

40 torsdager i høst og til våren er satt av til kurset. Dagene består av lovsang, tre undervisningsbolker, refleksjon og spørsmål, og faste samtalegrupper. Undervisningen foregår i Norkirken Grimstad og lunsjen spises på Bibelskolen. Lederne på kurset består av stipendiater og lærere fra Bibelskolen samt noen frivillige og ansatte fra Grimstad Misjonskirke. 

Guds ord får flytte ned fra hodet til hjertet

Vi hørte med Renate Rott Orre som er inspektør og linjeleder for TT-linja (Til tjeneste) på Bibelskolen om tanken bak 40 dager.

– Bibelskolen har alltid vært gode på solid undervisning om Bibelen. Gjennom «40 dager» håper vi at Guds ord i enda større grad får flytte ned fra hodet til hjertet hos studentene og bli en del av måten vi lever på. 40 dager er «Et praktisk kurs for utrustning til liv og tjeneste for og med Jesus», og vi tror denne ene dagen i uka kan gi gode ringvirkninger, både for oss som skole, for enkeltpersoner og menigheter i området. Kurset er nemlig åpent for alle, og vi håper at vi neste år får enda flere eksterne deltakere, i alle aldre. 

Tilbakemeldingene de har fått fra både bibelskolestudenter og andre deltakere er at dette er solid og god undervisning som rører dypt ved Bibelske sannheter.

– Gjennom de fem delene «Elsket», «Elske», «Lære», «Tjene» og «Dele» får vi med ulike «briller» undervisning forankret i Matteusevangeliet, og vi har spennende gjester som underviser hver torsdag, forteller Orre.

Gavepakke for disippelgjøring

– Bønnen vår er at dette kurset vil gjøre nettopp det headingen sier; gjøre oss utrustet til liv og tjeneste for og med Jesus. Vi opplever dette som en gavepakke for disippelgjøring og synes det er spennende at vi også får dele liv og tro med deltakere utenfor «bibelskolebobla».

Det er flest bibelskole-studenter som deltar på 40 dager, men det er noen eksterne også. En av de er Svein Ivar Trondahl.

– Jeg er nå i en alder der jeg kan tenke litt mer på hva jeg selv fyller dagene med. Jeg har fylt 67 år, og tenkte at jeg vil gi meg selv en dag i uken der jeg er opptatt med å dele fellesskap med andre og fordype meg i Guds ord og i Hans nærvær.

Vi spurte Trondahl om kurset har levd opp til forventningene, og det var det ingen tvil om.

– Dette har virkelig svart til forventningene. Dagene starter med bønn og lovsang, velsignelser, forbønn, nærhet som gir en følelse av Guds nærvær og godt fellesskap.

At han er eldre enn de aller fleste på kurset ser ikke Trondahl på som noe negativt, han ser på positivt på det. At han har lang livserfaring som kan være til god hjelp i samtaler med de unge.

– Flesteparten av de som følger 40 dager i Grimstad er ungdommer på 19-21 år som er studenter på BiG. I denne sammenheng spiller ikke alder en veldig stor rolle. Jeg stortrives i felleskap med unge søkende mennesker. Og opplever også at jeg kan være en samtalepartner for ungdommen, selv med litt lengre livserfaring. Selv har jeg lang erfaring med mennesker i alle aldre gjennom menighet, undervisning i videregående skole, eier og daglig leder av privat barnehage og ikke minst det å være et medmenneske på stedet der vi bor.

Godkjent av kona

– Jeg har vært gift i 46 år og min kjære kone synes virkelig at jeg skulle bruke hver torsdag på 40 dager. Vi har fire barn, tre svigerbarn og åtte barnebarn så egentlig har vi mange å bruke tiden sammen med.

En god venn av Trondahl tipset han om kurset, vennen hadde selv deltatt på 40 dager i Kr.sand gjennom to år.

– Han har vært på meg og talt positivt om opplegget. Så han er vel den som tente gnisten som førte til at jeg ble med på dette. Jeg fylles med takknemlighet for at jeg får være en del av dette. Undervisningen er balansert og kjent. Og de ulike talere/foredragsholdere er virkelig forberedt og når oss alle, unge og eldre, forteller Trondahl.

Trondahl forteller at han anbefaler kurset til sine venner allerede.

– Jeg tror jeg gjennom dette vil bli en bedre versjon av meg selv, og at Guds ord og det kristne felleskap skal fylle meg med energi og kraft til enda mer å bringe ut evangeliet om Jesus til mine venner og medvandrere.

«Evangeliet er gode nyheter til hele mitt hus og alle mennesker Han har ført oss sammen med

Mangel på tid

Trondahl mener mennesker i dag har mangel på tid. Eller mange sier i hvert fall at de ikke har tid. Han ønsker å inspirere de rundt seg til å ta seg tid.

– Jeg må nok lære meg å smitte andre med dette at de må gi seg selv tid til fordypning og ro i eget liv. Det er en gavepakke til seg selv å bli med på 40 dager. Men det er nok er stor fordel å ha noen kjente/venner som man står sammen med.

Han ser nå fram til hver uke med 40 dager.

– Jeg gleder meg til hver torsdag. Og alle mine kjære rundt meg synes det er flott at jeg har gitt meg selv denne dagen hver uke i 40 uker.

Kunne du tenke deg å gi deg selv tid i 40 dager til neste skoleår?

Årets kurs er nå godt i gang, men planlegg gjerne for å delta neste skoleår! Det inviteres imidlertid til noen «åpne dager» gjennom året. Her kan du få en smak av kurset for kun 150,- pr dag. Sjekk ut www.40dager.no for å finne mer info om dette. Neste åpne dag er 21.november med temaet «Elske vår neste, formidle evangeliet», og det er tidligere BiG-student og pastor i Hånes Frikirke, Stian Hansen, som underviser. Hjertelig velkommen!