Rekordår på Bibelskolen i Grimstad.

Mens mange folkehøyskoler i landet sliter med søkertall, har mange av bibelskolene i landet gode søkertall. På Bibelskolen i Grimstad er det dette skoleåret 106 elever på hovedkullet, så kommer TT-linjen i tillegg med 23 studenter.

Vi hørte med Anne Mari Vadset, rektor på BiG om hva hun tror er årsaken til de gode søkertallene.

– Det er veldig interessant å se at både de folkehøyskolene som har en tydelig kristen profil og bibelskolene nå har en klar økning av søkere. Grunnene er jo ofte sammensatte, men det er helt klart at det skjer noe i de kristne ungdomsmiljøene nå. Det meldes fra de ulike kristne internatskolene at det kristne arbeidet har en helt annen deltakelse nå enn tidligere. Ungdommene ønsker å bli bedre kjent med Jesus og følge han, og da er det klart at det også drypper på skoler som sier at her kan du komme, for å bli bedre kjent med han og hjelp til å leve som en disippel. 

Hva må dere gjøre for å fortsatt tiltrekke unge til å gå på BiG?

– Fortsette med det viktige arbeidet vi allerede holder på med. Det skjer gjennom å ta hele mennesket på alvor, gi de god undervisning, sette en god kultur på huset, gi de utfordringer og oppgaver de kan vokse på og hele veien gi dem oppfølging fra en stab som bryr seg og ønsker å gå sammen med dem. Da blir vi en tydelig stemme inn i unge menneskers liv og videre inn i samfunnet og da er det mye spennende som kan skje.

Hvilke linjer er mest populære?

I år har vi hatt en økning på alle linjer og det er fantastisk, ingen linjer er færre enn 11 stk. Veritas linjene vår har hatt et stort hopp og er nå oppe i 18 studenter. Likevel ser vi at studentene er glad i å være aktivitet og ut å reise, så WWW- og idrett og friluftslinjen har en del fler studenter enn de andre.

Hvordan inntrykk har du fått av årets kull?

– Vi har bare holdt på noen uker, men jeg kan rapportere om veldig god stemning. Studentene er motiverte og klare for å lære og bli bedre kjent med Jesus og hverandre. Vi har allerede mange vitnesbyrd om at de trives veldig godt og at maten er enormt god. Det kan jo være betryggende å høre for alle foreldrene der hjemme.

Hva håper du elevene sitter igjen med etter ett år på BiG?

– Det må være at de får kunnskap og erfaring av at Jesus er veien, sannheten og livet. Vi ønsker å utruste mennesker til en slitesterk tro som kan tåle livet, pleide tidligere rektor Kjetil Haga å si og det er fortsatt det vi jobber for.

Foto: @foto.eliasheggernes

Relatert innhold

AVLYST! Misjonskveld 14. oktober kl.18

AVLYST! 14. oktober kl.18 er det Misjonskveld på Oddernes Menighetshus i Kr.sand. Vel møtt!

Les mer

Read article "AVLYST! Misjonskveld 14. oktober kl.18"

40 DAGER

Bibelskolen i Grimstad inviterer sammen med Normisjon og Grimstad Misjonskirke til kurset «40 dager – et praktisk kurs for utrustning til liv og tjeneste for og med Jesus». Oppstart 29.august.

Les mer

Read article "40 DAGER"

Ingen sommerferie på Bibelskolen i Grimstad.

I sommer som tidligere år så er det ikke sommerferie på Bibelskolen i Grimstad selv om elevene reiser hjem etter endt skoleår på bibelskolen.

Les mer

Read article "Ingen sommerferie på Bibelskolen i Grimstad."