Gloria (17) drømmer om å jobbe med musikk

Men på grunn av koronapandemien har hun begynt å tvile på drømmen sin.

Gloria og familien har flyttet tilbake landsbygda hvor hun nå studerer hjemmefra. Gloria er redd for at pandemien gjør at hun ikke kan følge drømmene sine. Foto: Normisjon
Publisert: 07.10.2020

Når faren er hjemme vet Gloria og familien at de kommer til å gå sultne den dagen. De fattigste strever for å overleve med følgene av koronapandemien i Bangladesh.

Mange har reist fra byene og hjem til landsbyene i håp om bedre levekår. Slik ble det også for Milton, Kaberi og Gloria. Over 280 000 smittetilfeller har så langt blitt bekreftet. Daglig registreres rundt 3-4000 nye smittetilfeller i Bangladesh.

Gloria (17) er en tidligere elev ved Martin Luther College (MLC), som er en kristen internatskole som ble startet av Normisjon i 2010. Gloria har bodd i hovedstaden Dhaka siden hun var liten, men er opprinnelig fra en region nord i Bangladesh. Faren hennes, Milton, mistet i vår jobben på grunn av koronapandemien.

Faren hennes forteller at han nå tar dagjobber blant annet ved et kristent sykehus. Der tjener han 1,75 dollar dagen. Hans eneste bekymring er hvordan han skal tjene nok penger slik at familien skal ha nok til å overleve. Familielivet er annerledes, sier han. Nå håper familien at de ikke ser meg om dagen, for det betyr at jeg er ute og arbeider. Ser familien meg hjemme, vet de at de vil gå sultne den dagen, forteller han.

Drømmen til Gloria er å studere musikk, men på grunn av koronapandemien har hun begynt å tvile på om hun får mulighet til å følge drømmen sin.

Tidligere har hun deltatt i flere musikkprogram på lokale tv-kanaler. Hun vet heller ikke om hun kommer til å dra tilbake til MLC. Hun sier at hun vil legge alt fremfor Gud så han kan hjelpe dem.

Utdanningsprosjektene og internatene som Normisjon driver i Bangladesh har vært stengt siden 16. mars. Planen er at myndighetene skal åpne opp for at skolene kan starte igjen nå i oktober. Foreløpig studerer elevene hjemmefra og leverer oppgaver på nett. Lederutviklingsprogram med Normisjons samarbeidskirker fortsetter ennå aktiviteten så lenge avstandsrådene kan følges.

Med Normisjons støtte har 1175 familier fått matstipend i forbindelse med koronasituasjonen. Her jobber vi ennå med å hjelpe flere.

Ifølge lokale statistikker lever 20,5 prosent av innbyggerne i Bangladesh under fattigdomsgrensen, det vil si rundt 34 millioner mennesker. Mer enn 50 millioner mennesker jobber i den uformelle sektoren som også nå opplever verre arbeidsvilkår på grunn av pandemien. Rundt 80 prosent av dem sies nå å være arbeidsledige.

Relatert innhold

– Vi er ikke fritatt fra lidelse

Da faren ble rammet av alvorlig hjerneslag, ble det slutt på samtalene om tro mellom Johanne Saxegaard og faren. Men opplevelsen har hjulpet henne å senke skuldrene i møte med Gud.

Read article "– Vi er ikke fritatt fra lidelse"

Gode nyheter for unge i India 

På LIMS får unge mennesker mulighet til å få seg en yrkesrettet utdanning som er relevant for området de bor i.

Read article "Gode nyheter for unge i India "

Et reisebrev fra Benagaria

Audun Nedrelid har gått i fotsporene til Santalmisjonens første misjonærer i India. Det forteller han om i Agenda 3:16. 

Read article "Der alt startet"