– Stikkordet er ekte

Kjetil Bergerud Larssen er trebarnspappa, DJ, gründer og glad i å skrive. I dag er jobben hans å forme Normisjons plass i mediebildet.

– Det spiller ingen rolle hvor godt budskap du har, hvis det ikke viser seg i livet, sier Kjetil Bergerud Larssen. Slik har rollen som pappa formet han som leder.

Tekst: Inga Lill Nord Nyvoll – Foto: Inga Lill Nord Nyvoll/Bjørn Wad – Publisert: 12.12.24/Ferskvare 4

Da Kjetil Bergerud Larssen (38) fikk tilbud om å bli kommunikasjonsleder i Normisjon, lagde han en liste med for og imot.

Han trivdes jo egentlig godt i jobben han hadde, men det var spennende med nye utfordringer.

– Jeg er nok mer systematiker enn mange tror, og da jeg stod midt oppi valget, kom selvfølgelig Excel-Kjetil frem, forteller Kjetil og ler blidt.

Han innrømmer at om han hadde hatt uendelig med tid, så hadde alt i huset hatt sin faste plass. Og den daglige gjøremålslista viser han helst ikke til noen.

Men i lederjobben er han aller mest opptatt av menneskene rundt seg.

Vil skape noe positivt

I tillegg til å ha vært DJ i mange år, har Kjetil med seg mange erfaringer i sekken. Han har blant annet vært kommunikasjon- og arrangementsleder i Pinsebevegelsen, og var med å etablere MELT-konferansen (en konferanse for kristne i mediebransjen).

– Du har jo hatt mange scener og hatter i livet. Men hva engasjerer deg egentlig mest?

– Det koker ned til mennesker, muligheter og Jesus! Jeg vil se at folk har det bra, se at folk blir kjent med Jesus og være med og skape noe positivt. Det motiverer meg skikkelig, sier han og smiler.

For Kjetil er det viktigst at menneskene han møter har det bra og får bli kjent med Jesus.

Vil inspirere og engasjere

Utover et strategisk mandat og personalansvar for medieavdelingen på hovedkontoret, innebærer hans nye rolle også å fokusere på konseptuvikling, pressehåndtering og oppfølging av Normisjons kommunikasjons- og innsamlingsarbeid i sin helhet.

– Hva gjør egentlig en kommunikasjonsleder, Kjetil?

– Jeg sørger for at vi kommuniserer de gode historiene, den viktige informasjonen og det gode innholdet til alle fotfolk der ute, både internt og eksternt, forteller han.

– Det handler om å jobbe med avdelingen vår så vi informerer, inspirerer og engasjerer til Normisjons visjon, kort og godt.

En annerledes stemme

Siden han og kona, Birgitte Bergerud Larssen, fikk en datter med Down syndrom har de heiet på mangfold gjennom utallige leserinnlegg i mediebildet.

– I engasjementet vårt for mangfold og Downs syndrom, har kona og jeg bestemt oss for å være stemmer ut ifra vår egen situasjon. Vi forteller ut ifra levd liv og erfaringer vi har gjort oss.

Noen ganger har det vært krevende å være en annerledes stemme i offentligheten, forteller Kjetil.

Rockesokk – Kjetil og kona Birgitte vil være en stemme som løfter opp mangfold, ut ifra livet de lever i hverdagen. Foto: PRIVAT

– Jeg tyr jo ofte til tastaturet, men forrige gang jeg lagde et innlegg så tenkte jeg: Burde jeg ha filmet meg selv? Ville det nådd lenger? Men så koster det jo også mer å ha en stemme som også er et fjes.

– Hvordan har papparollen og mangfoldstemmen formet deg som leder og hvordan du ser på det å forme Normisjon sin stemme?

– Det viktigste er kanskje at du kan kommunisere så godt du bare vil, men om det ikke viser seg i livet ellers, så nytter det ikke. Handling snakker mye høyere enn prat, sier han.

– Det er viktig at historien vi forteller er ekte og sann. Folk er lei av polerte fasader og det tilsynelatende perfekte. Jeg er bare så vidt i gang med å bli kjent med hele bredden av Normisjon, men jeg gleder meg til å se mer med egne øyne og få erfare arbeidet vårt. Det gjør noe med oss, og med andre, å fortelle om ekte erfaringer.

Fritid uten planer

Som leder i en stor organisasjon, kan det fort bli mange baller i luften på en gang.

– Hva gjør du for å finne balanse i hverdagen?

– Det hjelper jo å ha tre barn. De må hjem fra barnehage og skole, og da vil jeg være til stede med dem og kona mi. Det var nok vanskeligere å lukke laptopen før vi hadde barn, forteller Kjetil.

Bergerud Larssen er trebarnspappa til Jeppe (2,5), Ida (4,5) og Jonathan (7,5). Kona Birgitte er artist og jobber som lærer på folkehøgskole. Foto: Bjørn Wad

Og skal det fungere i det lange løp, må logistikken også gå opp, påpeker han.

– Birgitte og jeg setter opp fritid i kalenderen hvor det ikke er lov å ha planer. Da skal vi bare koble av og ha tid til de gode samtalene. Vi lykkes ikke alltid, men den bevisstheten har vært veldig fin for oss.

Hvor er Normisjon i fremtiden?

Som medgründer av Jesus Loves Electro og MELT-konferansen er det tydelig at det også finnes en innovasjonsgnist i Normisjons nye kommunikasjonsleder.

– Men hva synes du egentlig om innovasjons-kulturen i Normisjon?

– Historien vår er jo bygget på pionérer og innovasjon. Jeg synes Normisjon er modige og varme på den gode annerledesheten som Guds rike forteller om, svarer Kjetil.

– Hva håper du Normisjon skal være kjent for?

– Det er jo en utfordring at de mer konservative meningene får mest oppmerksomhet. Men hvis du studerer Bibelen så er det ganske tydelig for meg at det ikke er disse tingene Jesus bruker mest tid på å snakke om. Kanskje burde vi bli enda flinkere på å fortelle om de mest sentrale tingene som nåde og tilgivelse, forteller han.

Som kommunikasjonsleder har Kjetil en sentral rolle i å formidle Normisjons historier og verdier ut til folket. Foto: Fredrik Tanke Aarstad

Svaret på for og imot lista

Normisjon har hele veien vært en helt sentral del av oppveksten, beskriver Kjetil. Han har vokst opp i Normisjon Askim og var aktiv i både søndagsskolen, og leir- og ungdomsarbeid der.

– Mamma har alltid tilhørt Normisjon Askim, og gjør det fortsatt. Hun har utallige timer på det Normisonskjøkkenet, og det synes jeg det står skikkelig respekt av.

Han smiler.

– Samtidig går jeg i pappas fotspor når det gjelder engasjement og tjeneste. Han har også en lang CV i Normisjon. Både pennen min og innovasjonsgnisten kan jeg kjenne igjen i han.

Og seks måneder etter at han signerte kontrakten, er svaret på for og imot lista tydelig:

– Jeg føler meg heldig. Jeg har en superfin jobb! Så håper jeg å bidra positivt slik at Normisjon er så godt rusta som mulig til å fortsette i 160 år til!


6 kjappe:

Beskriv kontoret ditt med tre ord:

– Tomt, sentralt og greit!

Sangen du lytter til for å ha det gøy?

– Fallin In Love av Duck Sauce.

Aldri se fotball igjen eller aldri spise is igjen?
– Aldri spise is.

Kaffe eller brus?

– Åj.. Kaffe! Jeg klarer meg ikke uten kaffe, men jeg klarer meg uten brus.

Granca eller Paris?

– Akkurat nå, Granca. Det hadde vært deilig. Men hadde du sagt Granca eller Schladming (et vintersted i Alpene) så hadde jeg valgt Scladming.

Minneverdig øyeblikk?

– Da Bodø/Glimt (favorittlaget) banket Roma på Aspmyra med 6–1 – og se José Mourinho (tidl. Roma-trener) stå mutt på sidelinja. Det glemmer jeg aldri