Fikk samme kall på samme dag

Hele familien Gilde har gledet seg stort til å begynne et nytt og spennende kapittel i Thailand.

En kveld på et misjonsmøte opplevde Daiana Gilde at Gud la Thailand på hjertet hennes. Da hun kom hjem, hadde ektemannen Isak Gilde opplevd det samme.

Tekst: Inga Lill Nyvoll – foto: privat – publisert: 14.09.24

– Vi tror det er lov å drømme stort om Guds plan, forteller Daiana og Isak over Teams-skjermen fra Trondheim på sensommeren.

Byen som har vært familien sitt hjemsted de siste fire årene, skal ikke lenger være en del av den faste hverdagen. For litt over ett år siden opplevde paret noe spesielt.

– Mens jeg satt hjemme i sofaen og plukket opp et misjonsblad om Thailand, var Daiana på misjonsmøte og følte at Thailand ble lagt på hjertet hennes. Da vi møttes igjen hjemme, kunne vi ikke legge hverken landet eller folket der fra oss. Det er første gang jeg har hatt en så konkret kallsopplevelse, forteller Isak oppglødd.

– Jeg tror vi begge skjønte at nå var det på tide, sier Daiana og nikker blid.

Misjonsgløden de begge hadde kjent på i årevis, skulle endelig få rom til å bli noe mer.

Solgte lekene sine

– Barna i familien gleder seg så mye at de har solgt lekene sine i stor fryd, beskriver Daiana og ler.

Det er viktig for ekteparet at det ikke bare er de voksne som er utsendinger.

– Det er hele familien vår. Maja på fem år og Olivia på to, gleder seg også veldig, forteller Daiana.

Olivia (2) og Maja (5) har solgt lekene sine i stor fryd før flyttingen.

– Vi blir sendt som familie inn i en kultur som er preget av utfordringer rundt det å være en familie. Det finnes mange knuste hjem i Thailand, sier Isak.

– Vi tror at barna våre også blir viktige for det kallet vi skal følge.

Enda vet de ikke hvor lenge de skal bo i Thailand, men både Daiana og Isak håper på et langtidsperspektiv for oppdraget.

Drømmene er mange, innrømmer ekteparet.

Kunne valgt enkelt

Bare 0,7 prosent av befolkningen i Thailand defineres som kristne. Normisjon har vært til stede i landet gjennom IMI-kirken i mange år og gjennom Normisjon sentralt siden 2018.

– Det kunne vært veldig logisk og enkelt for oss å flytte til mitt hjemland Brasil å gjøre misjon, men det har ikke føltes riktig. Nå ser vi at det kan ha vært fordi vi skulle til Thailand, forteller Daiana.

Isak forklarer at det finnes mange mennesker i Thailand som enda ikke har fått høre om Jesus. Det er for dem hjertet hans banker.

– Hvis vi kan få lov til å drømme stort, så ber vi jo om at det skal skje vekkelser der. Det største som kan skje, er at flere thaier får et møte Jesus.

Fikk ny glede for Jesus

Daiana har vokst opp i Brasil og dro som liten på søndagsskolen med en tante som var kristen. Da hun ble ungdom tok hun avstand fra troen, men møtte noen år senere en vennegjeng som viste henne at det var mulig å være kristen og ha det gøy.

– Da fikk jeg en ny glede for Jesus og ville dele livet med han. Også fikk jeg et veldig hjerte for å jobbe med å arrangere leirer for ungdommer.

Møtte Jesus i niende

For Isak har det å vokse opp i en kristen familie betydd enormt mye for troen hans. Han opplevde et sterkt møte med Jesus da han gikk i niende klasse.

– Siden har jeg visst at jeg vil bruke livet mitt på å tjene han, forteller Isak.

Langt hjemmefra

Det å være langt borte fra familie, lære et helt nytt språk og komme inn i en ny skole- og jobbhverdag, kan bli både spennende og utfordrende, forteller familien.

Ekteparet Gilde på en julefeiring. – Det vil nok bli et savn og ikke være så nærme familie og venner i Norge, forteller ekteparet.

– Det er lenge siden jeg kom til Norge og skulle lære meg et nytt språk. Jeg er litt spent på hvordan det blir å lære seg thai. Vi har lært oss «hei» og «ha det» fra TikTok, sier Daiana og ler.

I september ble kofferten pakket og det nye eventyret begynte. Følg med på arbeidet til denne familien på normisjon.no!