Åpnet Trondheims eneste teologistudium

Blant studentene på samlingen var Rebekka Jacobsen og Anastasija Isacenko, som begge ser frem til å begynne på studiene. 

Onsdag 14. august markerte den offisielle starten for NLA Høgskolens nye studiesenter i Trondheim. 

Tekst: NLA Høgskolen/Normisjon – Foto: NLA Høgskolen – Publisert: 16.08.24

Denne høsten åpner NLA Høgskolen nytt studiesenter i lokalene til Gå Ut Senteret og Norkirken Trondheim (Normisjon). De første studiene som tilbys er årsstudium og bachelor i teologi og ledelse. 

Studiet blir det eneste kristendomsfaglige studie på universitets- og høyskolenivå i byen.

Trondheims varaordfører, Erling Moe (V), innledet studiestartssamlingen med en varm velkomst til NLA. Han uttrykte glede over etableringen og trakk paralleller mellom lekmannsbevegelsen og NLAs tradisjoner, som begge representerer viktige verdier å bevare. 

Les mer om oppstarten av dette bachelorstudie her

Stor begivenhet

Sigbjørn Sødal, rektor ved NLA, fremhevet at åpningen av studiesenteret i Trondheim er en stor begivenhet for høyskolen.

NLA skiller seg fra andre høyskoler ved å bidra til mangfold, ikke bare gjennom bredden i studieporteføljen, men også på grunn av sitt kristne verdigrunnlag, sa han.

Rundt 30 studenter møtte opp på markeringen onsdag denne uken.

Sødal understreket at NLA har et sterkt fokus på studentenes helhetlige utvikling, og ikke bare på deres akademiske utdanning. 

Etableringen har blitt svært godt mottatt, noe vi setter stor pris på. Trondheim, som en av Norges største byer, er et attraktivt sted for studenter, og NLA ønsker å nå ut bredere ut, uttalte Sødal.

Milepæl for NLA

Kjetil Vestel Haga, generalsekretær i Normisjon, kalte dagen en milepæl for NLA Høgskolen og Normisjon.

Kjetil Vestel Haga under åpningsfesten av det nye studiesenteret denne uken.

– Normisjon er en engasjert skoleeier, og utdanning er en av de viktigste oppgavene vi kan påta oss. Gjennom utdanningen ønsker vi å forme og utruste nye generasjoner for samfunnsoppdraget, sa Haga og la til:

– Jeg ser frem til fortsettelsen!

Åpningsfest

Rundt 30 studenter hadde møtt opp i lokalene i Prinsens gate i hjertet av Trondheim for å delta på åpningssamlingen.

Leder for Misjon i Norge i Normisjon, Vegard Tennebø, er svært glad for nyheten.

– Det at vi får teologistudier tilgjengelig i Trondheim, er veldig positivt. Vi får muligheten til å peke våre talentfulle, potensielle ledere i landsdelen til en utdannelse som kan gi god ballast til en tjeneste i Normisjon, forteller han.