Drømmer stort i Alta

Ingvild Østby og Hedda Margrethe Steine skal på MER-konferansen 2024 for å dele mer om Alta-kallet.

– Vi drømmer om å starte et felleskirkelig tilbud for ungdom i Alta, forteller Hedda Steine og IngvildØstby, fra Acta-teamet i Nord-Norge.

Ingvild Østby, Hedda Margrethe Steine og Tor Håkon Aarbø hadde alle lagt planer for det kommende semesteret, da de plutselig begynte å kjenne på et felles kall på MER-konferansen 2023: 

Nord-Norge trenger kristne ressurser.

Nå er det noen måneder siden de flyttet, og jeg ringer Hedda og Ingvild på Face-time for å høre hvordaneventyret i Nord-Norge har gått så langt.

– Vi har et litt morsomt førsteinntrykk av Alta, forteller Hedda og ler.

– Vi ble henta av en venninne av tanta til Ingvild. Hun kom i en veldig liten bil, og jeg husker vi sto der med masse bagasje og ikke visste om vi kom oss inn i bilen engang.

Ingvild og Hedda ler, og jeg forestiller meg en smekkfull liten bil som kjører gjennom landskapet i Alta med tre håpefulle Acta- ettåringer ombord.

Blir med i kirka

I Alta har Hedda og Ingvild involvert seg i kor, konfirmantarbeid, KRIK-treninger, Lagskvelder og lovsangstjeneste. Tor Håkon er også involvert i konfirmantarbeidet, og studerer på siden.

Mange har fortalt dem at de er et bønnesvar for byen.

– Det ble fort veldig mange ting vi skulle delta på og vi måtte på et tidspunkt stoppe opp litt og begynne på nytt, forteller Ingvild og fortsetter:

– Siden vi bare har ett år her, vurderer vi hele veien hvordan vi kan bruke tiden vår best mulig.

Å få samle ungdom i Alta om Jesus-sentrerte tilbud, er drømmen til Acta-teamet.

– Å finne den rette balansen mellom det å ha fri, et åpent hus og tre kalendere som skal samkjøres, har vært utfordrende. Men vi har lært mye, legger Hedda til.

Huset de bor i, eies av Normisjon. Teamet var enstemmige om at huset skulle ha åpne dører for barn og unge i Alta.

– Kommer det ungdommer på døra?

– Ja, flere har brukt tilbudet, sier Ingvild oppglødd.

De forteller at mange av ungdom- mene blir med på flere av tilbudene som arrangeres.

– Det har resultert i at vi har fått med oss flere ungdommer i kirka, og akkurat det har vært ganske kult! sier Hedda.

To blir til flere

Noen ganger er det vanskelig å tenke stort om arbeidet de bidrar med i Alta, forteller Acta- ettåringene.

– Vi blir så glade når ungdommene sier at de er veldig takknemlige for at vi er her. Samtidig er det lett å havne i et tankekjør når vi hører om deltaker-rekorder på Get Focused og vekkelser andre steder i Norge, forteller Ingvild.

– Tilbudene vi legger til rette for, er veldig lavterskel. Det gjør jo at en fort begynner å tenke. Gjør vi nok? Er det stort nok? spør Hedda.

Men så kommer påminnelsen om at tjenesten de står i, er et bønnesvar for ungdommene i Alta.

– 2600 ungdommer er ikke mer verdt enn to. Jesus jobber også i det små, og det at to ungdommer kommer hjem til oss kan få enorme effekter og påvirke andres liv. Og det er gøy å se at vi faktisk betyr en forskjell.

Brøyt ut i kor

Det var mens de satt og spiste sammen på MER at de tre ettåringene først kjente på kallet etter å ha vært på forskjellige seminarer hvor misjon var tema.

– Jeg er ganske spontan og fortalte de andre rundt bordet at det hadde vært deilig å flytte langt unna et sted, hvor jeg kunne bli kjent med nye og være med å starte opp kristent arbeid. Før jeg rakk å avslutte, endte jeg og Ingvild med å bryte ut «Alta» i kor, forteller Hedda Steine engasjert.

– Allerede da ble det plantet en tanke som ingen av oss klarte å slippe helt, sier hun.

MER-konferansen, Normisjon og Actas største møtearena for ansatte og frivillige, går igjen av stabelen i januar 2024. Da skal teamet tilbake og fortelle om drømmene de jobber mot i Alta.

Store drømmer

Tankene for hva de håper skal skje i Alta er mange og store.

– Vi drømmer om å samarbeide med alle kirkene her om et tilbud med tydelig Jesus-fokus og hvor evangeliet ikke pakkes inn, men hvor ungdommer får møte Jesus på en ektefølt måte, forteller Hedda engasjert.

Om ikke bare det, så håper de også å begynne og arrangere lovsangs- kvelder, bibelgrupper og ledertrening for unge. I tillegg håper de at de skal finne en idrettshall til å arrangere KRIK.

– Akkurat nå har vi faktisk ikke en idrettshall å ha KRIK-treninger i. Vi møtes hjemme hos oss eller på bedehuset, så det er et helt konkret bønneemne folk gjerne må være med og be for, avslutter Hedda Steine og Ingvild Østby.

Relatert innhold

– Vi er ikke fritatt fra lidelse

Da faren ble rammet av alvorlig hjerneslag, ble det slutt på samtalene om tro mellom Johanne Saxegaard og faren. Men opplevelsen har hjulpet henne å senke skuldrene i møte med Gud.

Read article "– Vi er ikke fritatt fra lidelse"

Gode nyheter for unge i India 

På LIMS får unge mennesker mulighet til å få seg en yrkesrettet utdanning som er relevant for området de bor i.

Read article "Gode nyheter for unge i India "

Et reisebrev fra Benagaria

Audun Nedrelid har gått i fotsporene til Santalmisjonens første misjonærer i India. Det forteller han om i Agenda 3:16. 

Read article "Der alt startet"