Bangladesh
Evangeliet gjennom ord og handling
Bangladesh er blant verdens tettest befolkede land. Det naturskjønne og elverike lavlandet har et fruktbart jordsmonn, men er også svært utsatt for flom og sykloner.
Høye fødsels- og dødsrater har resultert i en svært ung befolkning. Mange kan ikke lese og skrive, og minoritetsbefolkningen behersker ikke landets offisielle språk, Bengali.
Siden utskillelsen fra India i 1947 og uavhengighet fra Pakistan i 1971, har landet vært preget av politisk uro, som igjen har ført til mange omveltninger. De siste årene har situasjonen vært stabil selv om man frykter en fremvekst av ekstremistgrupper. Levekårene er ekstra dårlige for jenter og kvinner samt etniske og religiøse minoriteter.
Vi ønsker å formidle evangeliet i Bangladesh gjennom ord og handling. Her bor verdens største unådde folkeslag, bengalerne, som i realiteten er en språkgruppe med over 400 folkeslag. Normisjon har et særlig fokus på minoriteter og sårbare grupper. Derfor støtter vi lokale partnere som driver både diakonalt, menighetsbyggende og evangeliserende arbeid som rettes spesielt mot disse. Samtidig ønsker vi at våre kirkelige samarbeidspartnere skal utfordres til å være misjonale kirker med fokus på å nå unådde folkeslag.
Normisjon i Bangladesh – 322000
Prosjekter i Bangladesh
Like mye verdt i Bangladesh
På syskolen i Bangladesh gis jenter mulighet til inntekt.
Misjonale kirker i Bangladesh
I Bangladesh er under 1 % kristne. Hvordan være kirke i en slik kontekst og hvordan når vi ut til nye generasjoner og folkeslag?
Trygg barndom i Bangladesh
Det er ikke en selvfølge at mor og far selv har hatt gode rollemodeller og noen ganger trenger man hjelp til å bryte en ond sirkel.
Håp gjennom utdanning i Bangladesh
Utdanning til barn og unge er kanskje det viktigste vi kan gjøre for å bekjempe nød og gi like muligheter.
Nyheter fra Bangladesh
Endrede liv og lokalsamfunn
Agenda 1 viser hvordan samarbeid og fokus på oppdraget Jesus ga oss, kan transformere liv og lokalsamfunn i Bangladesh.
– En bit av hjertet vårt blir igjen i Bangladesh
Johanne og Samuel Dirdal-Gustad er tilbake i hverdagen i Oslo, men halvåret i Bangladesh har satt dype spor.
Vi vil hjelpe dem å bli hørt
15. juli kunne vi lese i Dagen at kvinner i Bangladesh har alt å tape på å si fra om overgrep. Også i årets tredje utgave av Agenda 3:16 fikk vi høre hvordan kvinner blir undertrykt og utsatt for overgrep. Dette vil Normisjon gjøre noe med.